2009. május 16., szombat

Bohém bál

Úgy alakult, hogy a ma estét a Szépművészeti Múzeumban töltöttük.  Bohém bál volt, lett jegyünk, hát ott volt a helyünk. :) Izgalmas dolog, hogy a fiúk nem otthon maradtak, hanem a nagymamáéknál. Barnusnak ez nem olyan nagy dolog már, de Ambrus még csak itthon aludt velünk, neki ez az első "kimaradása", hát kiváncsi vagyok, de ez egy másik történet...

A szabad napot a Vörösmarty téren kezdtük, ahol pezsgett az élet, aztán irány a szombati WAMP.  
Megleptem magam egy újabb PUCC teremtménnyel, egy cicával. Majd megmutatom, ha lesz kép róla.  Végre élőben, közelről láttam Ledanna csodáltos kitűzőit. Hihetetlen még mindig, hogy azokat a kis képeket varrógéppel készíti. Én legalábbis nagyon meglepődtem.  Utána jutott eszembe, hogy talán bemutatkozhattam volna, de úgyse tudta volna, hogy ki vagyok. :) Ez is egy furcsa dolog, ebben a blogolásban. 
Hihetelen mennyi ötlet van kint mindig és hogy mindig látok újat. Itthon persze eszembe jut, hogy kiket hagyhattam ki, de majd legközelebb bepótolom. :)

WAMP után irány a bál.  Rögtön játszani kezdtük. Két régi játékot lehetett kipróbálni. mi rögtön le is csaptunk a lehetőségre. Nagyon jól szórakoztunk, de jobb lett volna, ha többet is felelevenítenek.  Na nem kell félteni minket, találtunk még játékot. :) A sörteraszon csocsózni lehetett és hasonló elven működő jéghokit is lehetett játszani. Nem volt olyan könnyű, mint gondoltuk - már hozzájutni sem :) Ki gondolta volna... De valamivel el kellett ütni az időt és hosszú volt a sor az italokig. :) 
Jogos a kérdés, hogy milyen bál volt ez??? Hááát, ilyen bohém. :) 
A programban még szerepelt zene, Kern féle felolvasás, de a tömeg miatt ezt kihagytuk és vacsorával helyettesítettük.  Sajnos nem a múzeumban, mert rettentő hosszú, tömött sor állt, pedig micsoda illatok szálltak... Szorgosan olvasgattuk az étlapot, nem is voltak elvadult árak, de egyszerűen nem jutottunk a fincsikhez olyan tempóban, amilyen éhesek voltunk. :)
 
Ezen kívül fél óránként indultak tárlatvezetések különböző termekben, különböző témákban. Az volt a nagy terv, hogy ezeket végighallgatjuk, de eljátszottuk, átettük az idő nagy részét. Szánom-bánom, de mi csak egyre jutottunk el. Az viszont nagy élmény volt. Máskor is voltam már tárlatvezetésen és nekem tudatlannak csak így van értelme képeket nézni. Így igazi az élmény. De ebből is a kevesebb több - és nem csak azért, mert most így alakult. :)

Ja, kihagytam valamit. (Mert gyanús volt, hogy még csináltunk valamit, hiszen egész este ott voltunk. :) ) Volt kreatív rész is, ahol papírvirágokat lehetett készíteni. Hajba, csuklóra, kézre. Nagyon jó móka volt a szecesszió jegyében. Nem lett tökéletes, de lesz ez még jobb is. Biztos kipróbálom itthon is a nemrég beszerzett pöttyös krepp papírból.

Jó volt, de hiányoznak a gyerekek...

5 megjegyzés:

szarvasmici írta...

Ígérd meg nekem, hogy ha egyszer meglátsz, és tudod, hogy az én vagyok, akkor bemutatkozol. Szerintem ennek Anna is örült volna! Ne legyél kishitű! Szerintem nagyon sokan ölelnének boldogan a keblükre, ha találkoznának Veled!
Örülök, hogy jól telt a napod. Még sok ilyet kívánok Nektek!

Fércművek írta...

Mindenféleképpen!! :)))

Barbi írta...

Jó lehetett! :)))

Juhizs írta...

"A" Kern-re mi sem jutottunk be, összefoglalva részemről azt mondanám: ... micsoda éjszaka volt... :-)

Fércművek írta...

Piszok jól esett!! :))