2009. május 14., csütörtök

Csalóka

Azt nem mondom, hogy volt egy kis időm gondolkodni, mert nem, de egyszer csak belém villant, hogy ez a blog nem teljesen én vagyok.  Semmi nagy gondolat, vagy ilyesmi, csak nem írok szinte semmi negatívat. Ez tulajdonképpen jó, csak azért nem fenékig tejfel az élet...
Mert arról nem szól a fáma, hogy ellopták a telefonomat, a fodrász borzasztó frizurát vágott, a fiúk néha elviselhetetlenül hisztisek és még folytathatnám a sort. Mert ugye nekem semmi bajom a személyeskedéssel, de valahogy ezeken mindig átugrottam, amikor írtam. Mert persze  nem ezek a lényeges dolgok, de azért velem történnek és elég mély nyomot tudnak hagyni egy napon.
Szóval ez a blog egyfajta terápia.
Amikor Barnussal voltam várandós, nagyon jól éreztem magam a bőrömben, de valahogy mégis annyi negatív gondolatom támadt és sokminden nyomasztott, hogy tudatosan változtatni akartam rajta. Fogtam egy füzetet és köteleztem magam, hogy esténként leírjak három dolgot, ami nagyon jó volt a napban. Ez most egy kicsit ahhoz hasonlít. Szinte csak az kerül ide, ami szép és jó. És ez jó. Csak nem minden. 


Ez itt nem a reklám helye, de ezt imádom és megtaláltam angolul. Ide teszem, hogy bármikor rákattinthassak.

17 megjegyzés:

Barbi írta...

Ez velem is így van, írok ugyan rossz dolgokról is, de az elenyésző. Többnyire a jó dolgokra emlékezem... Alapvetően optimista vagyok és ki akarom zárni a rosszat, az emberekről is mindig csak jót feltételezek, pedig sokszor csalódom... Ezt a reklámszöveget én is nagyon bírom!!!! :D
Pöttyös Panni pofás!

kiseri írta...

Szerintem ezzel nagy részünk így van. Én is pont a napokban gondolkodtam el azon, mennyire cukimukinak tűnhetek a kis rózsaszín pöttyös álomvilágommal, és közben mennyire más a való élet... amit itt direkt nem is részletezek soha, hadd higyjem el én is, hogy minden szép... és egyébként igen, terápia! Jobb, mintha depisen gubbasztanánk és a hajunkat tépnénk! És még egy halom dícséretet is bezsebelünk varrományainkkal...:))

Fércművek írta...

Hát igen, de azért megnyugtató, hogy mindenki emberből van. :) Mert az is nagyon tud frusztrálni, ha azt "látom", hogy máshol minden megy mint a karikacsapás, mindig mindenki jó kedvű, probléma sehol én meg összegömbölyödök itt a székben, hogy akkor én valamit nagyon rosszul csinálok... Szóval csak azért írtam, mert én nem tudom kinek mi "jön le" belőlem, de az nem a teljes kép. Nem akarom én lehúzni magam, csak...értitek? De szerintem Ti értitek.:)

Lidércke írta...

Van olyan hely, ahol minden megy, mint a karikacsapás? :) Én gyakran érzem, hogy összecsapnak felettem a hullámok, pedig alapvetően optimista vagyok. Most ilyen fura világot élünk meg... igen, a külvilág is hat a hangulatokra.
Te tudod, hogy leírod-e a rosszat is. Néha segíthet, ha kidühöngöd magad írásban - legalább nem a család issza a levét. :)

Fércművek írta...

Lehet, hogy Dühöngő címen kellene nyitnom egy új blogot. :)))

szarvasmici írta...

No, hát mi a gond? Itt is vannak bajok, a fodrászok sem mindenhol zsenik, a gyerekek is hisztisek többnyire, hozzánk meg október óta már négyszer törtek be. A sort bárki folytathatná. Hogy jobb lenne-e? Talán tényleg ki kellene próbálni egy dühöngő, vagy nyavalygó blogot, akár olyat, aminek több szerzője is van, ahová a tagok leírhatják a nyűgjeiket, s egyszersmind szembesülhetnének azzal, hogy másnak is van baja. Akkor talán nem lenne annyira fájdalmas.
Néha azért jólesik bezárkózni, elrágódni történéseken, nyalogatni egy kicsit a sebeinket. De az is igaz, hogy a blogjainkban mindannyian a pozitív dolgainkat mutatjuk meg. Talán mert ettől erősebbnek érezzük magunkat.

Fércművek írta...

Nem, semmi konkrét nagy probléma nincs, csak eszembe jutott. De ez a közös nyavalygás... :)))) ez jó :))

szarvasmici írta...

Na akkor nosza! Nekem is lenne mit leírnom!
Megcsinálod? Megcsináljuk?

Fércművek írta...

Fú, én nem tudom, hogy kell ilyet. :( Én még ehhez a sajátomhoz is állandóan segítséget kérek...

Anais írta...

Hát, nekem ugyan nincs blogom, és varrni se tudok :))) de a nyavalygósba beszállnék o:)

Barbi írta...

Lehet, hogy én is nyavalyognék veletek! :))) Nem lehet, biztos!!!!

szarvasmici írta...

Ha gondolod, akkor megcsinálom a blogot, és majd aki akar tag lenni ír egy üzit, amiben ezt jelzi, és elküldöm a belépési kódokat emilkében. Asszem valami ilyesmi lehet a menet.

kiseri írta...

Ezt most komolyan gondoljátok?! Nekem külön blog kéne...:))

Fércművek írta...

Oké. :))

Névtelen írta...

Legyen, legyen! :)

Anais

Barbi írta...

Áááá, köszönöm!!! Máris nyavalygok egyet! :)))

Barbi írta...

Megint én! Jelentem, be is rendezkedtem a dühöngőben! :)))