2009. október 20., kedd

További apróságok és egy kis Etsy

További apróságok készültek. Díszek, kulcstartók. Mert fent ugye ez a kézenfekvő. Így is teljesen szét kell pakolni minden aprósághoz. De nem is baj, hogy a gép lent van, mert így legalább apróságokkal is haladok.


A madarak a régi eresztés részei, a középső három az újdonság. Már máshol is olvastam és az én elképzelésem is az volt, hogy azért jók a filc díszek, mert a gyerekek nem tudják eltörni. Nem akarok álszent lenni. Karácsonykor nem csak a gyerekeket féltettem a karácsonyfa miatt, hanem a díszeket is. Ez lehet az egyik megoldás. És még csillog is. :))))


Nem titok, hogy sokat járok turiba. Nem egy helyen lehet bizsukat is találni. Bár sokszor ömlesztve és eleve nem párban járnak pl. a fülbevalók. De engem ez sem zavar. A félpár fülbevalókból, szakadt nyakláncokból már régóta van "gyüjteményem", de ezek is csak mostanában kerülnek felhasználásra. Milyen jól is jön most! Ami az előnye, az a hátránya is. Abszolút egyedi díszek lesznek belőlük - kivéve, ha párban voltak, mert akkor kisszériás 2 darabos kollekció lesz :)) - és természetesen megpróbálom őket filccel kombinálni. A készletet elnézve lehet, hogy lesz pár extrém színű darab is. :)

Készült pár kulcstartó is kérésre:


(Legújabban felfedeztem magamnak a scrapbook papírokat. Apróságok hátterének olyan jó. :) )

Teljesen más, meg nem is. :)
Rendeltem az Etsy-ről. Nem először és valószínűleg nem is utoljára. Most szalagokat. Pici, 30 centis darabok, de rengeteg. Egy kis ízelítő:


Az, hogy gyönyörű, amiket küldeni szoktak és sok dolog itthon fel sem lelhető, az tény. De, ami meglep és igazán jól esik az a körítés és a kommunikáció. Minden lépést megpróbálnak lekövetni, minden kérdésre odafigyelnek, kedvesek, rugalmasak és hát csomagolni azt nagyon tudnak. Lehet, hogy sikerült nagyon kedves emberekkel összeakadnom, de azt hiszem lehet tőlük tanulni. Mert a terméken kívül szerintem még fontos a kommunikáció és a prezentáció is. Szóval ezen még dolgozom egy kicsit. :)

8 megjegyzés:

Lidércke írta...

Kész, elvarázsolódtam (ilyen szó nincs is), de nagyon. :) A piros gömböd csúúúúcs! :))) Nálunk is filc díszek vannak a fán évek óta. Szívek, masnik, fenyő alakúak, rénszarvasok... ilyesmi, de kerek, hagyományos dísz formát eszembe nem jutott volna varrni! Nagyon tetszik. :)

A szalagok is mesések. A piros alapon pöttyös mindjárt vonzotta a szemem. :) (Ilyenkor úgy sajnálom, hogy rosszul beszélek angolul. (Németül meg mégúgyse.) Érettségi óta nem angoloztam, muszáj lesz elővennem egy-két könyvet, hogy etsy-zni merjek. :) )

Mici írta...

Na a filc anyagok csillogásától teljesen behaltam! :D

És mondd! Ezek a szalagok textilszalagok??? Ha igen, akkor kérhetek egy linket???

Fércművek írta...

Hehe, olyan jó, hogy tetszenek. :))
A szalagok biza textil szalagok. Humblechan a bolt neve az Etsy-n. Alapból nem ilyen dolgokkal foglalkozik, csak készített a sajátjaiból egy kicsi csomagot. Azért biztos meg lehet tőle kérdezni. :)

Anzsi írta...

Ezek a díszek csúdaszépek! Lehet majd belőlük kapni? :)

Fércművek írta...

Lesznek majd, cak jutnék oda. :))

Jandó írta...

Nagyon tetszenek ezek a díszek. Még eszembe se jutott eddig, hogy a hagyományos, törékeny díszek nem gyerekbiztosak. Ez lesz még csak az első "igazi" karácsonyunk Jankával.

Barbi írta...

Gyönyörű szalagok! :D És csudás kis díszek! :D

könyveslány írta...

Óóó, de el tudnék képzelni egy ilyen karácsonyfát! Nagyon bejövős :-)