2009. december 27., vasárnap

Újév előtti újévi fogadalom

Az új évet úgy szeretném kezdeni, hogy rendbe teszem a műhelyt. Hihetetlen káosz van. A három vásár sem sokat kedvezett a helyzetnek, aztán rögtön jött a Karácsony és lehetőségem sem volt lemenni. Most ott tartok, hogy vagy három hónap múlva leszek készen, vagy hétfőn reggel megkenem a szemeteseket, hogy egy kis mellékes fejében lomtalanítsanak és vigyenek mindent. Megelégeltem a gyüjtögető életmódomat. Tudom, hogy egyszer minden jó lesz valamire, de nem győzöm kivárni , a hely nagyon szűkös és valahogy mindig oda jutok, hogy a fontos dolgoknak nem jut hely, mert a sok egyszercsakjóleszvalamire foglalja az értékes helyet. Ez az egyik fontos pont, amin dolgoznom kell jövőre. A többi elhatározásomat is megírom hamarosan. :)
Valami ilyesmi kedvemre való lenne. :)


15 megjegyzés:

Mici írta...

Az enyém eléggé hasonlít erre. :P
A fogadalmat meg én is gyúrom, van mivel ízesíteni, meglátjuk mi sül ki belőle.

Julcsi írta...

Hű, az a rengeteg cérna! És milyen szép rendben!
Nem csodálom, hogy tetszik. Nekem is tetszene...:)

Hajnoca írta...

Jó kis fogadalom.
Mik azok az 'egyszercsakjóleszvalamire" dolgok?
Nem lehetne, hogy az 'egyszercsakjóleszvalamire" nálam foglalja tovább a helyet?
Nem tudjuk megdumálni priviben?
;-)

Zsuzsi írta...

Én is gyűlölöm magam ezért!Félévente elkap a harctéri és kidobálom(nehezen ugyan) a csupa fontosdolgot.Naná hogy rövid időn belül pont az a kis izé hiányzik amit lelkesen kihajítottam..ez nagyjából kódolja hogy ujabb fél év gyűjtögetés következik.Terápiának használható még:idősebb gyűjtögető rokonok meglátogatása!.O)A teljes gyógyulás szinte garantált!

Hokata írta...

Az én fejembe is ezek a gondolatok járnak, én is ilyen „még jó lesz valamire” gyűjtögetős vagyok. Még egy könyvet is kértem karácsonyra, hogy segítsen megszabadulni „kincseimtől”. Hátha téged is érdekel: Ulrike Ascher: Mágikus lomtalanítás, a könyv egy kicsit boszis, nekem jó mert belőlem kiáll a varázsseprű:)
Én már elkezdtem a lomtalanítást és a sok vacak között kincsekre is találtam, pl. tinikori naplómra, lányzómmal jókat vidultunk a régi dolgaimon és be kellett látnom ugyanolyan voltam, mint most ő.
De hát visszatérve, nem könnyű a sok „értékes” holmitól elbúcsúzni, én most büszke vagyok magamra, mert megszabadultam hatalmas WC papírgurgula gyűjteményemtől, hogy minek gyűjtöttem? Jó kérdés, hátha jó lesz valamire:)

vadcic írta...

ÓÓ,ez nekem is tetszene...
Olyan nincs,hogy egyszer csak nem kell semmire,az ami valamikor "biztosjóleszvalamire" volt.
Mert nagyon hamar "biztosazfoghiányoznilegközelebb" lesz.:o)

K.L.Julcsi írta...

A képen láthatót én is bevállalnám :o)
Nekem is rendet kell tennem!!!

vanessza kiss írta...

Nekem az a baj... hogy két választásom van.

vagy egy pici, de tiszta világos, napfényes szoba... vagy egy hatalmas, sötét terem.

és mindig a kettő között költöszködöm, mert hol egyik, hol másik mellett teszem le a voksomat..

mert én egy HATALMAS, VILÁGOS SZOBÁT AKAROOOOOOOK ! :))))

és persze ilyen szép rendezett, megtöltöttet :)

Angel írta...

Én is segítenék a "lomtalanításban". Bár lehet, hogy erről már lecsúsztam :)

Emőke írta...

Ezt nevezem én tökéletes kuckónak. De a rend lenyűgöz!!
Én is sajna gyűjtögetős tipus vagyok.

Krisztallit írta...

No azért én láttam azt a példás műhelyt! Én akkor fogadtam meg, hogy nagyon rendes gyerek leszek és minden kreatív helyemen rendet rakok és dobozolok (részben ez sikerült is)
kíváncsí lennék, nálad hol kezdődik a káosz;-)
Mondjuk egy cérnatartóra én is vágynék..

Fércművek írta...

Látom sokakat érint a téma. :))) Már javában folyik a válogatás, rendszerezés, újragondolás, de még nem látom az alagút végét. Pedig már három nagy zsák szeméten vagyok túl.

Fércművek írta...

Majdnem egyszerre írtunk Krisztallit. :)) Holnap összeszedem a bátorságomat és lefényképezem. Egyet fogsz érteni, hogy most káosz van. :)) De így majd lesznek, előtte-utána képek. :))

Mici írta...

Amúgy a káosz az szerintem sem ott van Nálad! Pálom is méltatta a gyönyörűen sorbarakott, felcímkézett dobozaidat. Na jó, oké, vannak olyan sarkok, amiket lehetne ritkítani, mert tényleg sok olyasmit halmoztál fel, amit úgysem fogsz felhasználni, (azt mondjuk küldd el nekem), de lényegében ott is sokkal inkább rendszert láttam, mint káoszt. Gyere el hozzánk, és nézz be a gyerekszobába! Na az igen!

vadcic írta...

Ettől a szép képtől ihletem lett és tegnap előtt ráncba szedtem az "alkotó termet" én is.
Tündérmódra lehetett már csak beszökellni,az meg az én medveformámmal nem mutatott olyan jól.:O)