2012. november 27., kedd

Adventi licit idén is

A tavalyi adventi licit nagyon mély nyomokat hagyott bennem. Ismeritek azt az érzést, amikor elképzeltek valamit és az sokkal, de sokkal jobban sül el? A tavalyi licit egy ilyen élmény volt. Az elejétől a végéig.  Az újonnan érkezők itt olvashatnak a kezdeményezésről. 

Nem volt kérdés, hogy idén is belevágok. Ezt kb. a második napon eldöntöttem tavaly, pedig akkor még hol volt a vége... :) 
Óriási  öröm volt, hogy végül nem is egy, hanem két gyermek kívánságát is teljesíteni tudtuk. És itt erősen a többesszámon van a hangsúly. Idén még inkább. Sokat gondolkodtam már tavaly is, hogy mivel tehetném még csábítóbbá, különlegesebbé a licit tárgyakat. Már egy évvel ezelőtt eljátszottam a gondolattal, hogy idén ismerős kézműveseket, iparművészeket, fotósokat kérek fel egy kis közös alkotásra. Így történt, hogy már a licit előtt széles volt a mosolyom, mert a legtöbben a megkereső levélre félórán belül már válaszoltak is lelkes igenekkel. Itt is köszönöm nekik, hogy segítenek, részt vesznek, magukénak érzik ezt a kezdeményezést. Az adventi időszak felében olyan alkotásokat bocsátunk majd licitre, amik abszolút egyediek, erre az alkalomra készült fércek, ékszerek, egyebek, így nem tudom meddig fogom megállni, hogy beszálljak a licitbe, mert szinte mindet megtartanám magamnak. :)  A közreműködőkről szép lassan rántom le a leplet, úgyhogy érdemes lesz naponta követni az eseményeket.


A sok pozitív visszajelzés, támogatás mellett persze megjelent tavaly a kritikus hangnem. Rosszallóan írták, hogy miért pont ezt az alapítványt választottam és hogy szerintük máshol jobb helyen lenne az összegyűlt összeg. Én tiszteletben tartom mások véleményét, de kérem, hogy más is tartsa tiszteletben az én választásomat és ha módjában áll, akkor támogassa azt. Ha nem ért egyet, az sem baj. Ha tudom, én is támogatni fogom az ő kezdeményezését és örülni fogok, ha tesz is valamit más alapítványért, ügyért. 

Idén is a Csodalámpa alapítványt szeretném támogatni az összegyűlt összeggel. Ők életet fenyegető betegségben szenvedő gyerekek kívánságait teljesítik. 

Az ékszerekre és fércekre a Facebook-on lehet majd licitálni december 1-jétől. Mindegyik kikiáltási ára 1000 forint lesz és a minimum licitlépcső 100 forint. Minden reggel 8 és 10 óra között felteszem az aktuális ékszert vagy fércet és este 10-ig tart majd a licit. A nyerteseknek számolniuk kell még a postaköltséggel az aktuális postai díjszabás szerint ajánlott, elsőbbségi levélként. Aki szeretné, az majd a soron következő WAMPok egyikén is átveheti a nyert terméket. A nyertesnek másnap utalnia kellene az összeget a számlámra, hogy 24-én este az egész összeget egyben tudjam elutalni a Csodalámpa Alapítvány számlájára.
Remélem kedvetekre lesznek a nyíló adventi fércablakok és valóra váltjuk egy kisgyerek kívánságát! J

5 megjegyzés:

Julcsi írta...

Hajrá! Támogatom ezt a nagyszerű kezdeményezést, ahogy tavaly is:)

Fércművek írta...

Köszönöm Julcsi. :)

Kathy írta...

El sem tudnek kepzelni szebb es jobb meglepetest, mint egy beteg gyermeknek oromet szerezni. A lelkem simogatja az onzetlen kezdemenyezesed, es orulok majd, ha az iden is reszese lehetek.

Fércművek írta...

Puszi Kathy, üdvözlöm innen a messzeségből a tavalyi rémedet! :)

Kathy írta...

Jaj a remecskem uj gazdira talalt, most Mexikoban. Kis unokahugom hasznalja az iskola taskajan, nagyon megtetszett neki. Persze nem is csodalom. Igy majd ujra ki kell vetni halomat az iden is. :))