2013. március 21., csütörtök

Olaf

Már sokszor hallottam, hogy milyen jó lehet a gyerekeimnek, mert fércek veszik őket körül. Lehetne így is, de mégsem. Néhány fellángolást leszámítva nincs kötődésük semmilyen figurához. Nem csak a fércekhez, semmihez. Nálunk nincs állandó alvós állat, rongyi és társaik és soha nem is volt. Voltak ilyen törekvéseim, de rendre kudarcot vallottam és aztán hagytam is. Persze ettől függetlenül van egy óriási kosár tele minden széppel és jóval és persze ha arra terelődik a szó, hogy válogassuk ki, hogy mi is kell belőle, akkor semmit nem engednek szelektálni. Ilyenek a gyerekek. Fércek közül eddig a Csimpik a favoritok, de mostanában megnőtt az igény vikingekre is, mert naponta kell megnézni az Így neveld a sárkányodat mesét. Így egy beteges, mesenézős estén rajzolgattunk és a felvázolt vikingek közül Olaf lett a nyerő. "Ezt rajzold meg kicsiben és varrd meg nagyban." 


Olafot egyszerűbb volt lerajzolni, mint megvarrni, de végül kész lett és nagyon jó érzés, amikor a saját fiam kérését tudom teljesíteni. (Igen, bocsi, a többi megrendelést most félretettem...)


Tegnap óta örökös barátok, együtt aludtak és még nem vesztek össze, úgyhogy lehet, hogy "this is the beginning of a beautiful friendship". :)

15 megjegyzés:

Julcsi írta...

Aztán majd mindjárt varrhatsz Fogatlant is:))

Krizantám írta...

Az látszik rajta, hogy nem volt egyszerű megvarrni, de szuper lett! Szuper erős és ezer százalékig viking... Férc módra...! :)

Fércművek írta...

Fogatlan tulajdonképpen van itthon, mert Maflát éjfúriának is hívjuk.A nagy feketeségével és a sárga szemeivel naggyon hajaz rá. :)

Aledi írta...

Hát kérem egy VIP megrendelővel szemben mindenki más a háttérbe szorul, így van ez rendjén. Én ugyan nem ismerem ezt a filmet, de az Asterix és a vikingeket igen, és Olaf tökéletes.

anyahajó írta...

Csúcs! Fiúknak azért egyértelműen más, coolabb plüssök kellenek, mint lányoknak - és egy viking épp tökéletes!

Mtunde írta...

Jaj de nagyon jó! Meghiszem azt, hogy ez már bejön egy fiúnak is!

Névtelen írta...

you are in point of fact a good webmaster. The website loading velocity is incredible.

It seems that you're doing any distinctive trick. Also, The contents are masterwork. you have performed a great activity on this matter!

Also visit my website: wood baseball

Névtelen írta...

My brother suggested I may like this web site. He was once totally right.
This post truly made my day. You can not imagine simply how a lot time I had spent for this info!
Thanks!

Check out my site ... honda s2000 for sale dealers deals

Névtelen írta...

Már többször szerettem volna megkérdezni, minden megbántás nélkül, de miért erőlteted ennyire minden szegletében a Fércműveknek az angol nyelvet? Magyar lévén, magyar vásárlókkal szinte csak angol nyelvű ékszereid vannak, minden "plakát" angolul van feliratozva.
Most eljutottunk oda, hogy a bejegyzéseid is angolul íródnak majd magyar blogon, magyar embereknek?
Nem tudom miért kell majmolni egy másik nyelvet, a magyar gyönyörű, és rettentően sajnálom, hogy azt gondolod ettől menőbb lesz a munkásságod. Spring 2013? A Tavasz 2013 nem annyira érdekes?
Beszélem az angolt, nem azért zavar, mert nem értem.
Egyszerűen nadzolós, majmolós, és meg kellene hagyni arra az esetre, ha esetleg külföldön szeretnél befutni. Eddig úgy látom annyira nem sikerült. Szívből kívánom neked, hogy érjél el sikereket a világban, mert tehetséged predesztinál erre, viszont tudni kell éppen hol vagyunk.

Fércművek írta...

Én visszakérdezhetek, hogy ezt miért névtelenül írtad? Egyébként angolt tanítottam a fércművek előtt, szeretem azt a nyelvet is és szerintem én döntöm el mit és hogyan szeretnék kommunikálni. Természetesen te erről elmondhatod a véleményedet olyan nyelven, ahogy szeretnéd, de a névtelenség... na, engem meg ez zavar. Főleg az az összefüggés, hogy általában a negatív, túlfűtött, számon kérő kommentek érkeznek név nélkül.

Névtelen írta...

Miért vagy ideges? Ha a világhálón éled az életed, és reklámozod a munkád, akkor számolnod kell azzal is, hogy véleményt alkotnak róla/rólad. Most az, hogy nem mindegyik pozitív, hát na bumm. Benne van a pakliban. Nem gondoltam volna rólad, hogy a cuki mézes-mázas stílus mögött ilyen ember áll. Másnak képzeltelek el.
Dicséret is volt az irományomban, szerintem nem volt bántó amit írtam.
Igazad van, mindent te döntesz el, én csak egy véleményt formáltam meg arról, hogy nagyon majmolós stílusú ez az egész, és hidd el ez már nem csak egyedül az én véleményem. Mintha a magyar nyelv derogálna neked, és azt gondolod a tömény, erőltetett angolozás milyen jól áll. Eleinte még így is volt, de már zavaró.
Hogy névtelen vagyok? Igazából te is! :) Fércművek néven írod a blogod, a Fb-ot.
Nem azért vagyok névtelen, mert titkolni valóm lenne, nem vagyok blogger, sem kézműves! Egyszerűen nem regisztráltam a blogspotra, nem szoktam kommentelni, és így a legegyszerűbb.
Ha ez zavar, sajnálom.

Eva írta...

Mi majmolós van abban, ha valaki használja az angol nyelvet? Nem egészen értem ezt.

Névtelen írta...

Tudtam, hogy ha ma visszaolvasok, lesz valaki aki jön és kötelességének érzi megvédeni Fércműveket. Nem tudom miért kell mozgósítani ilyenkor az embereket.
Évek óta olvasok blogokat, és egy nagy igazságra rájöttem.
Ha az ember a sok pozitív vélemény mellé oda mer biggyeszteni egy kritikát, a pozitív vélemények egyből megszűnnek, kizárólag a negatív kerül előtérbe. Jönnek a barátok, és közösen ugranak a negatív véleményező torkának.
Ha pozitív véleményt kap Fércművek névtelenül, gondolom azzal nincs problémája, akkor azt nem kéri számon.
Az első mondatban odaírtam, hogy nem bántásból írom a véleményem. Miért ekkora baj ez? Történetesen tényleg kikerekedett szemmel olvastam végig a blog utolsó oldalait, és tömény angol folyik ki belőle. Ezt tettem szóvá, hogy talán a magyar nyelv is van olyan szép, ha már magyar embereknek íródik. Nem vagyok magyar tanár, egyszerűen úgy éreztem ez már nagyon átesett a ló túloldalára.
De Fércművek váratlan reakciója még furcsább volt.
Eddig sem nagyon írtam blogokra, de be is fejeztem. Meghagyom az önjelölt "mindig minden tetszik" embereknek. Bár én a munkám során a kritikákból tanultam a legtöbbet. Az elfogult segítők nem objektívek.
További jó munkát Fércműveknek, akiről történetesen tudom, hogy nem névtelen és Juditnak hívják, de csak azért, mert már 3 alkalommal vásároltam tőle a Meskán.

Eva írta...

Nem megvédeni jöttem a Fércműveket, csak egy kérdést tettem fel a hozzászólásoddal kapcsolatban, mert nem értem egészen, hogy mire gondolsz. Féligmeddig nyelvészként imádom a nyelveket és érdekel, hogy az angol nyelv használata miért majmolás, ennyi.

Annyian használják, az élet minden területén látunk szlogeneket, feliratokat, magyar szövegkörnyezetben.

Nem megvédeni jöttem Juditot, ő meg tudja magát védeni egyedül is, van olyan belevaló csaj. Én örülök neki, hogy angol szavakat is használ, sőt, rettentő jó szójátékokat csinál, ami nem egy másik nyelven, de még magyarul sem megy mindenkinek.

Fércművek írta...

Ha igazán kíváncsi lettél volna a válaszra, akkor csak egy kérdést tettél volna fel, de rögtön ítélkeztél, valójában nem érdekelt a miért, ezért sem mentem bele.
Nyilvánosan tetted, pedig ezek szerint más elérhetőségeimet is ismered, valódi érdeklődés esetén ezt egy levelezésben is megbeszélhettük volna. Hidd el, ha valóban mozgósítottam volna a "rajongótáboromat" - utálom ezt a szót - akkor több lenne itt a hozzászólás és bizonyára még sokan melléd is állnának, mert a vélemény szabad, de annak semmi köze a kérdezéshez.
A vásárlóim sokszor elmondják kérdezés nélkül, hogy mi tetszik és mi nem. A képektől, a formákon át a szövegekig. Sőt, ajánlanak is, ötletelnek velem együtt. De nem bújnak látszólagos kérdések mögé, sosem indulatból teszik és vállalják magukat.
Legutóbb valaki nagyon célirányosan és kedvesen hasonló kérdést tett fel, mint, ami a tied lett volna, hogy az üvegkönyvek miért angolul készülnek. És én elmondtam neki és beszélgettünk, mert engem érdekelt, hogy neki miért fontos és amikor elmondtam a nehézségeket magyarul, akkor ő azt elfogadta, megértette hogy a ragozás miatt miért bonyolultabb megfelelő szöveget találni. Ott valódi volt az érdeklődés. Itt csak az indulat valódi.